TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ ORSZÁGSZERTE • 2021. július 1–4.
 
„Táncháztalálkozó Országszerte – 2021”
2021. július 1-4.
Az idei Táncháztalálkozót, a tavalyi évhez hasonlóan, nem a hagyományos keretek között, hanem az ország különböző pontjain július első hétvégéjén rendezi meg a Táncház Egyesület.

Budapesten csütörtökön az Urániában Juhász Réka „Széles vizek” című lemezbemutató koncertjével indul a programsorozat, amit este tízkor a Budapest Parkban egy fergeteges nyitótáncház követ a Magyarpalatkai Bandával és a Tázlóval a csillagos ég alatt, a folk-kocsmában az Üsztürü muzsikájával. Pénteken este a Fonóba tesszük át a Táncháztalálkozó székhelyét, ahol igazi világzenei csemegékkel (Bognár Szilvia Sextet, Babcsán Projekt, Dresch Vonós Quartet) várjuk az érdeklődőket már délután öt órától, majd az Erdőfű táncházával zárjuk az estét. Ugyancsak pénteken a ferencvárosi Bolgár Művelődési Házban a nemzetiségi táncok (többek között szerb, horvát, bolgár) kerülnek főszerepbe tánctanításokkal, táncházakkal. Szombaton és vasárnap a Fonóban folytatódnak a programok. Délelőtt kézműves családi programokkal, interaktív gyerekkoncertekkel, a Bahorkával, Paár Julcsival, Navratil Andreával és a Kobzos együttessel, a Kolompossal és a Klárisok mesekoncertjével várjuk a kicsiket. Délután mindkét nap lemezbemutató koncertek (Gajdos, Kubinyi Júlia és az Autentico, Savanya István és a Bokros Trió, Agócs Gergely és zenésztársai), tánctanítások és színpadi produkciók váltják egymást. Szombaton este egy különleges gálaműsorral készülünk, „Rendek között, vonók mögött” címmel fiatal erdélyi táncházzenészek koncertje kerül megrendezésre, a koncert előtt átadásra kerülnek az idei OTP Bank Táncház Díj és a Táncház Érmék is. Az estét hajnali kettőig tartó táncház zárja. A szombati nap különlegessége lesz még a hírneves népművész Karsai Zsigmond születésének századik évfordulója alkalmából összeállított műsor lesz, melyben táncosok, énekesek, a táncházmozgalom emblematikus figurái (Sebő Ferenc, Szögi Csaba, Csatai László „Csidu”) és Karsai Zsigmond özvegye személyes élményeiken keresztül idézik fel Zsiga bácsi táncait, életét, személyiségét. A produkcióban közreműködik többek között Berecz István, Kis István, Teszári Miklós és a Bem Táncegyüttes. Vasárnap délután folytatódnak a koncertek és tánctanítások, este nyolckor pedig egy közös magyarpalatkai táncházba várjuk a világ minden tájáról a táncolni vágyókat. Ez a rendhagyó „Minden magyarok tánca – stream”  mulatság zárja az idei programsorozatot.     

Vidéken az alábbi városok kapcsolódtak be a programsorozatba: Eger, Gödöllő, Halásztelek, Jászberény, Kálló, Kiscsősz, Mezőkövesd, Nagyecsed, Nova, Sátoraljaújhely, Szeged, Veszprém, Zalaegerszeg. A különböző helyszínek részletes programja és az eseményről bővebb információ a www.tanchaztalalkozo.hu-n , vagy az esemény facebook oldalán elérhetőek.


plakat web tanchaztalalkozo 2021 orszagszerte 580x480