Kedves határon túli és külföldi magyar Barátaink!

Az Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület, a Táncház Egyesület és a Hagyományok Háza 2021-ben – alkalmazkodva a rendkívüli helyzethez – sajátos módon szervezi meg a „Minden magyarok táncát”. Közös szándékunk, hogy a külhonban élő magyarság is részese lehessen a Táncháztalálkozónak , és bemutathassa, milyen fontos számára a nemzeti kultúra. Az előző évek táncműsoraival bebizonyítottátok, hogy nagyon magas színvonal és tiszta, hiteles szellemiség jellemzi értékőrző munkátokat. Ezúttal az online térben tudjuk ugyanezt megvalósítani, a következők szerint.

elo forras  hh logo  tanchaz egyesulet kek logo  tht 2021 logo

Arra kérjük külhoni zenész és táncos barátainkat, hogy készítsenek saját felvételt magyarpalatkai folyamatból, vagy más belső-mezőségi – visai, vajdakamarási, mezőkeszüi stb. – táncfelvételt magyarpalatkai zenére, tetszés szerint.

Lehet csak zenei anyag, lehet élőzenés tánc, de gépzenére történő táncolás is, akár énekléssel, csujogatással gazdagítva. Az időtartam 20 percen belül bármennyi lehet.

Az így elkészült felvételt ki-ki töltse fel a YouTube-ra olyan címmel, amely utal a felvételen szereplőkre és földrajzi helyére, majd a linket küldjétek el erre az e-mail-címre:

ambrus.laura@hagyomanyokhaza.hu

Határidő: 2021. július 2. péntek 10.00 (CET)

Az összegyűlt linkek alapján a felvételeket a Hagyományok Háza 2021. július 4-én közép-európai idő szerint este 8 órakor, osztott képernyőn közzéteszi.

Az online eseményhez a Fonóból és Kiscsőszről élő magyarpalatkai táncház csatlakozik.

A közzététel linkjét a Táncháztalálkozó, az Élő Forrás és a Hagyományok Háza felületein meghirdetjük.

A „Minden magyarok tánca” a premiert követően is elérhető marad!

Üdvözlettel: Kovács Norbert Cimbi