XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
A Néprajzi Múzeumban május 29-én, vasárnap a kiállítások ingyenesen tekinthetőek meg és több korosztálynak kínálunk izgalmas programokat. A közös családi sétához felfedezőcsomagot biztosítunk, amellyel a legkisebbek számára is kényelmes és érdekel lesz a múzeumi időtöltés. Emellett két új múzeumi foglalkozás izgalmas utazásra invitál a Betlehem "nagy dolgok a jászolnál történnek" című időszaki kiállításba. S hogy mit is keresünk a tavasszal a betlhemek körül? Hogyan lesz aktuális, élvezhető a jól ismert történet évszakoktól függetlenül, az ünnepi időszaktól távol? A válasz a személyes hangvételben, a játékosság örömében és az átélhető varázslat időtlenségében rejlik.

Utazás a betlehem körül Karácsony Gáspárral
Fekete-Horváth Erika múzeumpedagógiai foglalkozása
2016. május 29. vasárnap, 11.00 - 12.30

csaladi2 400

A Betlehem című kiállításban világutazó kalauzunk, Karácsony Gáspár naplója segíti kalandos utunkat távoli városok és furcsa tárgyak között. Elmeséljük a szent karácsony meséjét, egy kicsit másképp. Hallgatunk regöséneket és megismerkedünk a betlehemezés hagyományával. Mesélnek nekünk a múzeumi tárgyak: segítségükkel még a világot is bejárjuk!

A programot gyermekekkel érkező családoknak ajánljuk.
A belépés ingyenes.
Időtartam: 90 perc

Kreatív néprajzolás: Betlehem - Tükör
Márkus Laura múzeumpedagógiai foglalkozása

csaladi1 400

Betlehem című kiállításhoz kapcsolódóan önismereti játékos programra várjuk látogatóinkat. A program során ők egy képzeletbeli utazáson vehetnek részt, amely során visszamegyünk az időben 2016 évet: szereplői leszünk egy izgalmas történetnek, különböző emberi tulajdonságokkal ismerkedhetünk meg, majd egyszer csak egy nagy buli forgatagába csöppenünk bele. Végül elvarázsolódunk, és olyan picikké válunk, hogy beleférhetnénk egy dobozba, ahol akár mi is a betlehemi játék szereplői lehetnénk? Mindeközben szemünk előtt, lépésről-lépésre fog kirajzolódni saját tükörképünk, amit utazásunk, azaz a foglalkozás végén akár el is készíthetünk a kiállítás "Bütykölő" foglalkoztató terében.

A programot fiataloknak és felnőtteknek ajánljuk.
A belépés ingyenes.
Időtartam: 60 perc

Bővebb információ: