XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
sebestyen_marta_mupa_11_04_26

Sebestyén Márta és az Angelite bolgár női kar koncertje
Közreműködik: Sebő együttes, Tanac Táncegyüttes
2011. április 26. 19:30–22:00
Művészetek Palotája
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Az „UNESCO Művész a békéért” díjas Sebestyén Mártáról köztudott, hogy rajong a balkáni zenéért. Hazánk legismertebb énekesnője, aki több mint 30 esztendeje szerepel folyamatosan a világ minden táján és magas színvonalon népszerűsíti a magyar és a kárpát-medencei népzenét, általa is különleges és régen várt esemény egyik főszereplője.
Ezen az estén együtt lép fel a huszonnégy tagú, világhírű bolgár Angelite női kórussal, akiket nemes egyszerűséggel a „The Bulgarian Voices-nek” neveznek.
A Balkán és a Kárpát-medence dalai és hangjai találkoznak a koncerten és öltenek testet a világszerte ismert előadók által. Felejthetetlen és egyedi élményben lesz része mindazoknak, akik bejutnak a Művészetek Palotája-beli koncertre.
Az Angelite női kórust alkotó 24 énekesnő úgy énekel, hogy a hallgató nem hiszi el, hogy az ember ilyen hangokat képes alkotni. A hangzás szinte kifordítja a világot a sarkából. Az ének archaikus kultúrákat idéz fel, megidézve az ősi civilizációkat, a középkor kultúráját, de elvezet bennünket az avantgarde világába is egyaránt.
Egyben biztosak lehetünk: minden hang megérinti lelkünket.

Rendező: Fonó Budai Zeneház Nonprofit Kft.

Jegyárak: 3500, 4900, 5900, 6900, 7900 Ft
Jegyvásárlás: