XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
csurdongolo_2011

20. Csűrdöngölő
Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó
Csíkszereda, 2011. november 25.

A hagyományos Katalin napi bálok a legjobb alkalmat nyújtják az idei második, összesen huszadik Csűrdöngölő – Gyermek és Ifjúsági Néptánctalálkozó megtartására.
Húsz. Aki benne él a sodrásban, annak szinte hihetetlen, mennyire gyorsan telnek az évek, sorjáznak az események. A huszadik egy lassan hagyománnyá váló rendezvény életében kellő alkalom a számvetésre, az elért célok és a be nem váltott álmok mérlegelésére, a jövőre kitűzendő tervek, elérendő és elérhető reális elvárások megfogalmazására.
A 20. Csürdöngölő november 25-én a csíkszeredai Városi Művelődési Házban egy szakmai megbeszéléssel kezdődik, amelyen oktatók, szervezők és támogatók értékelik ki a múltat és tervezik a jövőt. Az amúgy is mindig ünnep értékű rendezvényt a szervezők szeretnék most ha lehet még ünnepélyesebbé tenni. Ezt szolgálja a tervezett kiállítás az elmúlt évek fotóiból, illetve vetítés az elkészült filmekből.
Az esemény este Katalin-bálnak beillő táncházzal zárul, amin nem csak a sok táncos gyerek és ifjú, de hagyományainkat tisztelő, azok éltetésének szükségességét valló minden érdeklődő, akár jövőbeli társszevező, támogató is szívesen látott.

Szervező az András Alapítvány, házigazda a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes.
Az eseményt a Bethlen Gábor Alap támogatja.