Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

matyo

Hagyományok Háza
Beadási határidő: 2013. május 26.


A
Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztálya, a Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. és a Matyó Népművészeti Egyesület meghirdeti a XXVII. Országos Kis Jankó Bori Hímzőpályázatot, amelynek célja a magyar népi hímzések és viseletek hagyományainak megőrzése és továbbfejlesztése, a régebbi, kevésbé ismert stílusok felkutatása és feldolgozása, továbbá olyan népi iparművészeti hímzések készítése, amelyek mind művészi, mind használati érték szempontjából megfelelnek a mai kor követelményeinek.
A pályázaton bárki részt vehet: olyan önállóan tervezett alkotásokat lehet beküldeni, amelyek országos pályázaton, kiállításon, a Népi Iparművészeti Zsűri Bizottsága előtt nem szerepeltek és kereskedelmi forgalomba még nem kerültek.
Pályázni öltözködés és lakástextília kategóriákban lehet, a hímzéseknek postai úton 2013. május 22-ig kell megérkezniük a Mezőkövesdi Közösségi Ház címére. A legjobbnak ítélt alkotásokat kiállítják Mezőkövesden.
Részletek: