Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

tanchaz

A Hungarikum Bizottság 2013. január 31-i ülésén elfogadta a hungarikumnak minősülő nemzeti értékeket tartalmazó jegyzéket.A Hungarikum Bizottság 2013. január 31-i ülésén elfogadta a hungarikumnak minősülő nemzeti értékeket tartalmazó jegyzéket, amelyben a Táncház módszer, mint a szellemi kulturális örökség átörökítésének magyar modellje is szerepel. Ez az ún. külön elbírálás nélküli első jegyzék, amelyben az Egyesült Nemzetek Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO) világörökségi és szellemi kulturális örökségi listáin már szereplő örökségek találhatóak.

A hungarikumok adatainak nyilvántartása a Hungarikumok Gyűjteményében történik, amelyet a Hungarikum Bizottság évente közzétesz a Magyar Közlöny mellékleteként megjelenő Hivatalos Értesítőben. A törvény erejénél fogva hungarikumnak minősülő nemzeti értékek listája az alábbi honlapon már most elérhető: