vincze_arpad

Sepsiszentgyörgy
Jelentkezési határidő: 2013. április 25.



I. Erdélyi Legényesverseny Sepsiszentgyörgyön


A Lajtha László Alapítvány első alkalommal rendezi meg az Erdélyi Legényesversenyt Sepsiszentgyörgyön. A versenyre a Szent György-napi táncházban kerül sor, április 27-én, szombaton 20 órától, a Tamási Áron Színház előcsarnokában.
A verseny két részből áll, az első szakaszban a versenyzőknek egy, a pályáztató által meghatározott kötelező táncot, míg a második szakaszban egy szabadon választott legényest kell előadniuk. A kiírásnak megfelelően, a kötelező táncok szakaszában Vincze Árpád 86 éves magyarszentbenedeki adatközlő táncaiból kell egy kijelölt táncfolyamatot bemutatni, a szabad táncok szakaszában pedig a versenyző szabadon építkezhet bármilyen legényes táncból. A versenyre 16. életévüket betöltött férfiak/legények jelentkezhetnek.
A verseny táncosai a Szent György-napi táncházban mutatkoznak be, a talpalávalóról a Szászcsávási zenekar, a Heveder zenekar és a Folker együttes gondoskodik, de a versenyzők igény szerint magukkal hozott hanganyagot is használhatnak. A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt táncos „Az év kiváló legényes táncosa” címet nyeri el, a legjobb szabad tánc előadója pedig a „Legényes újraalkotója” kitüntetésben részesül.
Jelentkezni Ivácson Lászlónál lehet az
ivan@hte.ro e-mail címen, illetve a 0728-085095 telefonszámon. A jelentkezést követően a pályázók bővebb információkat és videóanyagot kapnak a kötelező tánccal kapcsolatosan.

Jelentkezési határidő: április 25.

A Lajtha László Alapítvány által szervezett I. Erdélyi Legényesverseny támogatója Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, szakmai partner a Háromszék Táncegyüttes.

Bővebb információ a Háromszék Táncegyüttes honlapján: