XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
tanchaz

Táncház-vezető tanfolyam felnőtt néptáncosoknak
Hatodik alkalom: 2014. április 26.




A tanfolyamhoz folyamatosan lehet csatlakozni!mma_logo
A Táncház Egyesület a táncház módszer négy évtizedes tapasztalataira épülő táncház-vezető tanfolyamot hirdet, amelyet a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, a Hagyományok Házával együttműködve rendezünk meg.

Célunk olyan táncházas házigazdák, gazdasszonyok, ceremóniamesterek képzése, akik jó táncos képességeik mellett alkalmi és rendszeres táncházak vezetőiként is megállják majd a helyüket.

Az elméleti órákon a hallgatók interaktív formában sajátíthatják el a szükséges néprajzi, táncfolklorisztikai, zenei, közművelődési és lélektani ismereteket. A gyakorlati részekben tánctechnikai fejlesztés, mozdulat- és motívumértelmezés, a gesztus szerepe, párkapcsolati viszonyok, ellentartás gyakorlatok, improvizációs technikák kerülnek terítékre egy-egy tájegység táncfolyamatain keresztül, érintve a közösségteremtő lehetőségek, a médiaforrások és gyűjtemények tudatos felhasználásának kérdéseit, táncház-látogatásokkal kiegészítve.

hhA képzést Busai Norbert és Némethné Bakonyi Erika vezetik, meghívott előadóként szintén neves szakemberek (Árendás Péter, Berecz András, Beszprémy Katalin, Eredics Gábor, Fábián Éva, Németh Katalin, Sándor Ildikó, Felföldi László, Juhász Zoltán, Könczei Csongor, Mihályi Gábor, Novák Ferenc, Sipos Mihály, Stoller Antal, Varga Sándor, Vidák István) közreműködésére számítunk.

A tanfolyamot 2013. november 23-án indítjuk el, majd 2014 januárja és áprilisa között további 4 alkalommal (2014. január 18., február 15., március 29., április 12.), szombati napokon – 10.00-től 17.00 óráig kötött programmal a Hagyományok Háza épületében, este fakultatív táncház-látogatással – rendezzük meg.

A teljes programmal megtartott első napot ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött toborzónak szánjuk. A tanfolyam egészére a részvételi díj 16.000,- Ft, amelyet csekken, átutalással vagy személyesen lehet befizetni, legkésőbb a januári találkozásig. A tanfolyam hallgatói ingyenesen részt vehetnek a 2014-es Táncháztalálkozó szombat-vasárnapi programjain a Budapest Sportarénában.

Táncház EgyesületTovábbi információk: (+36.1) 214-3521.