XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
martin_logo

A Néptáncantológia 2013 című rendezvényen történő részvételre
Meghosszabbított beküldési határidő: 2013. december 6.




A Martin György Néptáncszövetség pályázatot hirdet a Néptáncantológia 2013 című rendezvényen történő részvételre. (2014. március 15. Budapesti Operettszínház)
A pályázat célja, hogy az amatőr néptáncmozgalom és néptáncművészet újonnan született értékeit összegyűjtse és felmutassa, lehetőséget biztosítva a legszínvonalasabb művek színházi körülmények között történő bemutatásához.

Pályázni lehet minden olyan, maximum 10 perc időtartamú koreográfiával, amely 2012-2013-ban, felnőtt amatőr néptáncegyüttes előadásában került bemutatásra, és a Néptáncantológia műsorán még nem szerepelt. (Szakmailag különlegesen indokolt esetben a zsűri 10 percnél hosszabb - de maximum 15 perc időtartamú - művet is figyelembe vehet.) Egy együttes legfeljebb két művel pályázhat. A zsűri előnyben részesíti az országos fesztiválokon (Nagykálló, Szeged-Martin Fesztivál, Zalai Kamaratánc Fesztivál, Szolnoki Néptáncfesztivál) díjazott és a 2012-ben kiválóan minősült együttesek pályázatát.

Pályázatot előadó együttes vagy alkotó nyújthat be.
A pályázatnak tartalmaznia kell a műre, az alkotókra és az előadókra vonatkozó alapvető adatokat és az előadáshoz szükséges technikai igényeket.

A pályázat feltétele: pályázni az erre a célra készített pályázati űrlapon lehet, amelyet a martin@martinszovetseg.hu e-mail címen lehet eljuttatni a Martin György Néptáncszövetség részére. A pályázat része egy, a műről készült jó minőségű videofelvétel, amelyet DVD lemezen kell beküldeni az alábbi címre: Martin György Néptáncszövetség, 4400 Nyíregyháza Nádor u. 54/c.

A pályázati űrlap letölthető a www.martinszovetseg.hu honlapról vagy igényelhető a Martin György Néptáncszövetségnél: Telefon/Fax: 269-5680 és 42/506-521, vagy e-mailen: martin@martinszovetseg.hu


Beküldési határidő: 2013. december 2. !
A pályázatokat szakértői testület bírálja el 2013. december 8–ig.