XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
holloko_a_centralban

Folklór a belvárosban
Centrál Kávéház, 2014. április 12.



A betérő turisták és városlakók egy, a magyar folklórt bemutató programsorozat keretében minden alkalommal egy-egy tájegység vagy település szokásaival, hagyományaival és ételeivel ismerkedhetnek meg behatóbban. Elsőként, április 12-én a húsvétra készülő Hollókő a vendég.

A rendezvénysorozat keretében bemutatkoznak az adott tájegység jellegzetes viseletei, ételei, kézműves termékei, valamint a népművészek saját mesterségük fortélyaiba is beavatják az érdeklődőket. A meghívott települések képviselői a különböző ünnepkörökhöz kapcsolódva rövid műsorokkal fűszerezik majd a programot.

Az első alkalommal, április 12-én a húsvétra készülő Hollókő lesz a kávéház vendége. A Hungarikumok Gyűjteményében és az UNESCO világörökségi listáján is szereplő palóc falu asszonyai a vendéglátóhely vendégeivel együtt elevenítik fel a húsvét hagyományait: lesz tojásfestés, bőrműves foglalkozás, de még a fazekas mesterség kulisszatitkaiba is betekinthetnek a látogatók. Bemutatják egyebek mellett, hány alsószoknyája van egy igazi palóc lánynak, a vállalkozó kedvűek pedig a hagyományőrző együttes táncaiba is bekapcsolódhatnak.

A fővárosi esemény egyben beharangozója is lesz a Húsvéti Fesztiválnak, amelyet április 19-21. között tartanak Hollókőn.
Igazi palóc ételekkel kiegészített családbarát ajánlatokkal várja majd a Centrál Kávéház a környék lakóit is.
A programokon való részvétel ingyenes!

1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 9.
www.centralkavehaz.hu
Asztalfoglalás: +36-1-266-2510
www.holloko.hu