XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
th_napja

Liszt Ferenc tér, 2014. május 10.
Jelentkezés: 2014. április 22-ig!



Idén is lesz Táncház Napja – egy nap, amely a népzenéről, néptáncról szól kicsiknek-nagyoknak, országhatáron innen és túl!
A Táncház Napja egy civil kezdeményezés, amely azért jött létre, mert fontosnak érezzük, hogy megmutassuk a több mint 40 éves táncházmozgalom értékeit. Ma szerte a világban – az 1972-ben a Liszt Ferenc térről elinduló budapesti kezdeményezés hatására – fiatalok százezrei saját hagyományaik felé fordulnak, táncházakban és folkkocsmákban érzik jól magukat, népdalokat énekelnek a kirándulásokon, tánctáborokba és kézműves táborokba mennek nyaralni, divattervezők válnak híressé a hagyományos motívumok felhasználásával, népzenét és néptáncot lehet tanulni óvodától az egyetemi szintig... Szeretnénk, ha ezt a világot minél többen megismernék!
A Táncház Napja rendezvény tudatosan az önkéntességre épül, ezzel is hangsúlyozva a táncházmozgalom alulról jövő, közösségi szerveződését, a közösségek alkotó erejét.


Ha Te is fontosnak érzed,
hogy legyen egy évben egy nap, amely csak a táncházról szól,
hogyha szeretnéd, hogy olyanok is megismerkedjenek vele, akiknek eddig nem volt szerencséjük hozzá,
hogyha szeretnéd, hogy egész nap népzene szóljon, táncot tanulhass, énekelhess, kézműveskedhess, illetve mások ezt megtehessék,
hogyha szeretnél jó közösségben lenni,
csatlakozz hozzánk!

A budapesti fő helyszín (Liszt Ferenc tér) programjaira várjuk mindazokat a lelkes jelentkezőket, akik tevékenyen részt szeretnének venni az eseményen a következő feladatok bármelyikével:
táncház-muzsikálás
tánctanítás felnőtteknek/gyerekeknek/fogyatékkal élőknek
népdaltanítás
kézműves-foglalkozás tartása
mesélés
gyerekfoglalkozás tartása

A jelentkezéseket 2014. április 22-ig várjuk!

Bővebb információ: