XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
annabal_hatter

Kárpát-medencei népzenészek versenye és gálaműsora az Anna-bál kísérőprogramjaként
Balatonfüred, 2014. július 22-23.A Balatonfüredi Anna-bál mindig is az ország legelőkelőbb báljai közé tartozott, ahol a haza legjelesebb művészei, közéleti szereplői nyaranként találkoztak. Milyen más közeg illene jobban a nagy múltú cigányprímások és minden második évben a hagyományos népzenét játszó prímások bemutatkozásához, mint Balatonfüred, ahol idén második alkalommal kíséri Prímásverseny az Anna-bált.

Balatonfüred Város Önkormányzata, a Hagyományok Háza és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke az Anna-bál Prímásversenyét idén a hagyományos magyar népzenét játszó hegedűsök számára hirdette meg. A versenyben egy kötelező és egy szabadon választott versenyszámmal szerepelnek a jelentkezők. A nyilvános színpadi versenyt az Anna-bál előtti héten, július 22-én 15 órától és július 23-án 10 órától tartják a balatonfüredi Kisfaludy Galériában. A gálaműsor július 23-án 21 órától kerül megrendezésre a Gyógy téren. A gálán közreműködnek a Prímásverseny díjazottjai, a Fölszállott a páva televíziós tehetségkutató vetélkedő részvevői: Berecz István, Kacsó Hanga Borbála, Salamon Soma, Kaszai Lili és Fundák Kristóf, valamint Lakatos Róbert, Pál Eszter, Pál Lajos, Radics Ferenc, Pál István „Szalonna” és bandája.
A Prímásversenye ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk a versenyen és az azt követő gálán!
A rendezvény fővédnöke: Dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár
Program:
2014. július 22., 15 óra
I. forduló (kötelező versenyszámok)
2014. július 23., 10 óra
II. forduló (szabadon választott versenyszámok)

Helyszín:
Balatonfüred, Kisfaludy Galéria
A zsűri tagjai a magyar népzene elismert szakemberei:
Árendás Péter – Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, egyetemi adjunktus
Gombai Tamás – Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, hegedűtanár
Lakatos Róbert – Művészetek Magistere
Pál István „Szalonna” – Magyar Állami Népi Együttes, zenekarvezető prímás

2014. július 23., 21 óra
GÁLAMŰSOR
Helyszín: Balatonfüred, Gyógy téri nagyszínpad
Közreműködők: a verseny díjazottjai,
a Fölszállott a páva tehetségkutató vetélkedő résztvevői: Berecz István, Kacsó Hanga Borbála, Kaszai Lili és Fundák Kristóf, Salamon Soma, valamint Lakatos Róbert, Pál Eszter, Pál Lajos, Radics Ferenc, Pál István „Szalonna” és bandája

A rendezvény Balatonfüred Város Önkormányzata és a Hagyományok Háza szervezésében, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszéke szakmai támogatásával valósul meg.

A rendezvény ingyenes, minden érdeklődőt szeretettel várunk!