XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
szarnyas_sarkany

Utcaszínházi Fesztivál
Nyírbátor, 2014. július 11–13.


Természet- és emberközeli élmények: a legszabadabb színházcsinálók mutatványai utcai, ligeti, füves és vízi helyszíneken. Egy darabka tündérvilág, tűzfény, dobolás a távolban, egy kis középkor, egy kis folklór, zene és játék, boszorkányok és kábulat. A tó fölött a sárkány terpeszkedik, a réten a fából készült Korona Teátrum ékeskedik.
A Szárnyas Sárkány ellenpontja a piaci alapú, sztárkultuszos, tömegízlést alábecsülő nyári eseményeknek.
A sárkányfeszt egyedülállóságát a fesztiválok sorában az impulzusok, különféleségek találkozása jelenti. Egyszerre tud családias, lokális, regionális és globális, hazai és nemzetközi lenni; szakrális-rituális témákat, mitikus történelmi hagyományokat megidéző és modern szellemiségű; természetközeli és az épített kulturális örökségbe illeszkedő. Teret ad a magaskultúra, a rétegzene, a művészet, a hagyomány, a mára "klasszikussá” vált populáris kultúra művelőinek – egyszerre nyerve el mind az igényes kritika, mind az utca embere tetszését. A záró produkcióban egy ünnepi keretbe foglalt, szimbolikus történetmesélés nagyléptékű térjátékának helyszíne, ahol a néző maga is szereplővé válik.
A fesztivál programjai a kiemelt produkciók kivételével ingyenesek!
A Szárnyas Sárkány egy ingyenes produkciók sokaságát kínáló igényes fesztivál a legolcsóbb szállás- és gasztrokínálattal. Az 50 produkcióból mindössze öt előadásra lesz jelképes belépődíj.

világzene, folk, etno, régizene, bábművészet, gólyalábasok, utcaszínház, tánc, cirkusz, csepűrágók, gyermekprogramok, kocsmazene, ünnepi parádé, tűzi- és vízijáték, kézművesvásár

További részletek: