goracz

Gorácz József fotókiállítása
Jászberény, 2014. augusztus 5. – szeptember 11.




„TÁNC. A tánc nagyon sokrétű, színes műfaj, ami mindenkinek mást és mást jelent. A Jászság Népi Együttes aktív táncosaként a néptánc áll hozzám legközelebb, legyen az magyar vagy bármely nemzet tánca. A tánc az a nyelv, amelyet minden ember megért. A kiállított képek tartalmaznak táncos portrékat, autentikus és tematikus táncos mozdulatokat, amellyel egy szélesebb palettát mutatok be a tánc világából.

LÉLEK. Arra törekszem, hogy a képeimen a táncosok tekintetén és mozdulatain keresztül bemutassam a lelkivilágukat, érzéseiket, azt, hogy nekik mit is jelent a tánc. Szinte minden képhez, egész pontosan a képeken szereplő emberekhez engem is köt valamilyen személyes érzelem. Tisztelet, csodálat, barátság…

KÉP. A fénykép egy pillanatot mutat be, a tánc pedig több mozdulatsorból álló folyamat, így nem könnyű pont azt a pillanatot elkapni, ami hűen tükrözi az egész táncfolyamatot. Talán egy kicsit könnyebb dolgom van azáltal, hogy táncosként fotózom a táncosokat.

Akik a képeimben látnak fantáziát, lelkükben valami megmozdult és esetleg szívesen nézegetnének további fotókat, akkor látogassanak el internetes oldalamra:
www.facebook.com/jozsefgoraczphotography

Tánc-LÉLEK-Kép
Gorácz József fotókiállítása

2014. augusztus 5. – szeptember 11.
Lehel Film-Színház (Jászberény, Fürdő u. 3.)
Látogatható díjmentesen, naponta 15.00 és 22.00 óra között.
A tárlat rendezője a Jászkerület Nonprofit Kft.