viragom_viragom

Válogatás a Gömörszőlősi Értékmentő Tábor Alkotóitól
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum
Kiállításmegnyitó: 2015. július 17.


Idén immáron negyedik alkalommal került megrendezésre az Ament Éva által szervezett Gömörszőlősi Értékmentő Tábor, kiállításunk e négy év terméséből válogat.
A táborban eredetileg csak bútorfestők, később pedig hímzők, szövők és kovácsok is részt vettek, felgyűjtötték a település értékeit, az ott készült munkáikat pedig Gömörszőlősnek adományozták. A táborok központi témája a Gömör-Torna-vidék festett templomainak megismerése és a kazetták megfestése, így napjainkra már 25, a táborozók által készített kazettát őriznek a településen.
A tábor résztvevői évről-évre öt-hat festett templomot keresnek föl, és minden alkalommal egy néprajztudóst is meghívnak az apró, alig hetven lelkes településre. Így élvezhette vendégszeretetüket Tarján Gábor, Zentai Tünde,Gaál János, Balassa M. Iván és Bereczky Zoltán is.
Akinek nincs lehetősége ellátogatni a Gömör-vidékre, egy szeletét most a főváros szívében, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumban (1011 Budapest, Fő utca 6.) is
megtekintheti.


A Hagyományok Háza szeretettel meghívja Önt és kedves családját a kiállítás megnyitójára 2015. július 17-én 14 órára, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumba (1011 Budapest, Fő utca 6.).
A kiállítást megnyitja: Lackfi János Prima Primissima- és József Attila-díjas író, költő

A kiállítás megtekinthető 2015. szeptember 5-ig, keddtől szombatig 10–18 óra között.

Bővebb információ: