XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
tanchazzenesz

A II. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóján való részvételre
Jelentkezési határidő: 2015. augusztus 9.


Szentendrei Pap-sziget Kemping, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen)
2015. szeptember 5–6.


A Hagyományok Háza kezdeményezésével, széles körű összefogással, a tíz éve Gyimesben működő Erdélyi Táncházzenészek Találkozója mintájára, tavaly először rendeztük meg a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját, azzal a céllal, hogy lehetőséget biztosítsunk a kötetlen, baráti együttlétre, az ismerkedésre, a szakmai problémák megvitatására a táncházzenészek nagy családjának, miközben a nagyközönség is betekintést nyerhet tevékenységükbe.
Az esemény sikerén felbuzdulva, s hagyományteremtő szándékkal idén is szeretettel várjuk népzenészek, hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek, énekesek jelentkezését.

Az II. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója együttműködő partnerei:
Fonó Budai Zeneház, Hagyományok Háza, Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszék, Magyar Hangszerkészítő Céhek és Egyesületek Szövetsége, Népművészeti Egyesületek Szövetsége, Szabadtéri Néprajzi Múzeum, Táncház Egyesület, továbbá a következő zenekarok: Békés Banda, Dűvő, Fondor zenekar, Heveder, Khamoro Budapest Band, Kolo, Magyar Tekerőzenekar, Németh Dénes és zenekara, Ritka Magyar Folk Band, Szalonna és bandája, Tatros, Tükrös, Tázló, Üsztürü, Versendi Kovács József és zenekara, Vujicsics

A találkozó időpontja: 2015. szeptember 5–6.
A találkozó helyszíne: Pap-sziget Kemping, Szentendre (
http://camping-budapest.com/)
Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), Szentendre (
http://skanzen.hu/)
Szállás: Pap-sziget Kemping, 4-5 ágyas szobákban, faházakban, szimpla és emeletes ágyakon, illetve ezek beteltével sátrazási lehetőség.

Amit a jelentkező zenészeknek, zenekaroknak biztosítani tudunk:
részvételt a szakmai és a nyilvános programokon (levásárolható, 500 Ft-os szakmai jegy a szentendrei Skanzenbe) portfólióhoz szükséges elemekben tanácsadás és segítségnyújtás (profi fotós által készített zenekari fotók, hangmérnök által készített rider a zenekarok számára, hangszerész-konzultáció) kötetlen együttlét, együttmuzsikálás a regisztrált és időben jelentkező zenészek egy része számára szállás és étkezés biztosítása (max. 50 fő).
Regisztrációs díj 2 000 Ft, amit a jelentkezők a helyszínen visszakapnak.
A találkozón ezen felül is lehetőség van részt venni a programokon, de szállást és étkezést csak térítés ellenében tudunk biztosítani. A jelentkezők közül a szervezők a jelentkezés sorrendjében választják ki a találkozón térítésmentesen részt vevő zenészeket. A találkozó szakmai programjában csak a regisztrált zenészek vehetnek részt, illetve csak számukra tudjuk biztosítani a szakmai jegyet a Skanzenbe.

Jelentkezési lap letölthető:
Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével, illetve a regisztrációs díj befizetésével lehet, 2015. augusztus 9-ig.

A regisztrációs díjat személyesen a Hagyományok Házában, Hutura Beátánál, vagy banki átutalással a MÁK 10032000-01739716-00000000 számlaszámra lehet befizetni. A közleményrovatba kérjük föltüntetni: bánatpénz + a befizető neve