XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
torok_testverek

Zenész családok, népzenész generációk
Fonó, 2015. október 17.



Az idén 20 éves Fonó ünnepi sorozatában legendás zenész-népzenész családokat mutatunk be.

Pál család:
Pál Eszter – ének; Pál Katalin – ének; Czébely Beáta – zongora; Ötvös Sándor – vers, ének; közreműködik: Doór Róbert – nagybőgő
A kárpátaljai Pál István karmester évtizedeken át vezette a kijevi filharmonikusokat, többször választották a Szovjetunió első karmesterének; népzenészként harmonikán játszik és a hazai táncházak nagy tiszteletnek örvendő, visszatérő vendége. Fia, Pál István Szalonna a Magyar Állami Népi Együttes prímása bejárta a világot a világhírű együttessel; saját zenekarával, a Szalonna és bandájával a táncházak mellett többször adnak nagykoncerteket is, legutóbb például a Zeneakadémia nagytermében. Pál Eszter szólóénekesként és a Szalonna és bandája énekeseként is ismert.

Török testvérek: Tilla, Flóra és Ádám
A délvidéki Török testvérek közül Tilla Junior Prima-díjas női prímásként lett ismert; visszatérően lép fel testvéreivel, akik szintén remek muzsikusok; Flóra kobzán játszik és énekel, Ádám furulyán és kavalon muzsikál. Hárman a hazai népzene fiatal generációjának egyik legsikeresbb csapata, akik dinamizmusukkal, muzikalitásukkal a táncházmozgalmon kívülről is sok követőre, rajongóra találtak.

Fekete (Puma) család:
A két remek brácsás, Fekete Antal ‘Puma’ és Fekete Márton ‘Kispuma’, apa és fia a táncházmozgalom jelentős alakjai, – már-már fogalom – akik számos formációban aktív muzsikusok és rengeteget játszottak együtt különböző adatközlőkkel és adatközlő zenekarokkal. A családi napra külön készülnek olyan muzsikával, amit ilyen formában még nem hallhattunk tőlük.


Jegyárak:
Elővételben: 1000 Ft
Helyszínen: 1500 Ft

Bővebb információ: