XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Itthoni

Szolnok, 2015. november 28.




Helyszín: az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Színházterme
Időpont: 2015. november 28. 17 óra


A rendezvényt dr. Kállai Mária Kormánymegbízott asszony nyitja meg.
Az Itt-Honi találkozón egy este, egy színpadon Szolnok összes népzenei és néptánccsoportja megmutatja magát. Ez 18 csoportot, és több mint 250 fellépőt jelent, akik között 6 évestől a 90 feletti szépkorúig minden korosztályt megtalálhatunk.


A VIII. Itt-honi Népzenei és Néptánctalálkozó arculatát a jászsági hímzés határozza meg. Ez köszön vissza a plakátokon, és a fellépőknek szánt ajándékokon is.

A hagyományokat megtartva egy új kezdeményezéssel is találkozhatnak a nézők.
Megkértük a fellépő csoportokat, hogy készítsenek közös produkciókat. Így pl: a Szolnoki Népdalkör, a Tiszavirág daloskör, és a Sodrás népzenei kisegyüttes együtt ad műsort, de említhetjük a Tallinka és a Tallinka „Aprája” Gyermek Néptáncegyütteseket, akik az Aprája Népdalkör és Vonós zenekar társaságában közel 90 fővel lépnek színpadra.


Az este folyamán a csoportok élő népzenére táncolhatnak a (Zeneművészeti Egyetemen tanuló) tehetséges fiatalokból álló Naszály Zenekar jóvoltából.


A műsor után táncház lesz a 10 éves Szeres Népzenei Kisegyüttessel, majd a Naszály Zenekarral. Az estét a StLuchia Kézműves csoport kézműves vásárral színesíti.
Jegyek 800.- Ft-os áron válthatók.

Bővebb információ: