XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
neptanc_hatarok_nelkul

A II. Néptánc Határok Nélkül című konferenciára
Budapest – Magyarság Háza, 2015. május 9-10.



A Martin György Néptáncszövetség 2015. május 9-10-én a Hagyományok Házával és a Magyarság Házával együttműködésben rendezi meg a Magyarországon, a Kárpát-medencében és a diaszpórában működő táncegyüttesek vezetői, táncosai és szakemberei részvételével a II. Néptánc határok nélkül című nemzetközi konferenciát. A konferencia célja, hogy lehetőséget biztosítson az egyetemes magyar néptánc közéletben résztvevők találkozására, szakmai konzultációjára, egymás tevékenységének megismerésére. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az internet segítségével a tanácskozásba a diaszpóra magyar táncegyüttesei is bekapcsolódhatnak Ausztráliától Észak-Amerikáig.
A konferencián beszámolók hangzanak el a különböző régiókban működő néptáncegyüttesek munkájának eredményeiről és nehézségeiről, lehetőség lesz a kapcsolatfelvételre és tapasztalatcserére is. A közönség előadásokat hallhat a néptánc művészet aktuális problémáiról és lehetőség nyílik a mozgalmat érintő
fontos kérdések megvitatásra is.


A konferencián az alábbi beszámolókat, előadásokat tervezzük:


A néptáncegyüttesek minősítése – eredmények és ellentmondások
Fesztiválok kül -és belföldön
Az amatőr néptánc együttesek pénzügyi helyzete és forrásai bővítésének lehetőségei
Profi amatőrök és amatőr profik – kapcsolatok, átjárások, versengés
Az amatőr együttesek pályázati lehetőségei – Nemzeti Kulturális Alap Közművelődési – Népművészeti, illetve Színház –és Táncművészeti kollégium, Magyar Művészeti Akadémia
Táncház és a magyar néptánc a Kárpát-medencében (Kárpátalja, Erdély, Felvidék, Vajdaság, Muravidék)
A Táncház és a magyar néptánc a világban (Ausztrália, Új-Zéland, Uruguay, Argentína, Brazília, Egyesült Államok, Kanada, Japán)



A konferencia pontos programját a résztvevők által beküldött javaslatok alapján alakítjuk ki. Kérjük, hogy Te is küldd el a témajavaslatodat!


A jelentkezés határideje: 2015. április 10.
Jelentkezési lap igénylehető:
laszlo.dioszegi@gmail.com, martin@martinszovetseg.hu
Információ:
e-mail:
laszlo.dioszegi@gmail.com
Telefon:+36 20 9349534