XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Legenyesverseny

Sepsiszentgyörgy, 2015. május 16.
Jelentkezési határidő: 2015. május 14.




Idén második alkalommal kerül megrendezésre a Székelyföldi Legényesverseny május 16-án Sepsiszentgyörgyön, a Tamási Áron Színház előcsarnokában. A versenyre 14-26 év közötti, nem hivatásos együttesben táncoló férfiak jelentkezését várják.


A legényesverseny két részből áll, a versenyzőknek egy kötelező (magyarózdi pontozó és szegényes Jakab József táncából), valamint egy szabadon választott táncanyagot kell bemutatniak a szakmai zsűrinek. A szervezők két pénzjutalommal járó fődíjjal és számos különdíjjal jutalmazzák a legrátermettebb táncosokat.


A zsűri tagjai: Panek Katalin, Ádám Gyula, László Csaba, Deák Gyula Levente, Ivácson László, Melles Endre. A versenyt táncházmulatság követi 21 órától, amelyen a Heveder zenekar és a Folker együttes gondoskodnak a jó hangulatról.


A jelentkezés határideje május 14. A részvétel ingyenes. A jelentkezések függvényében a szervezők biztosítják az utazást a távolról érkezőknek. Részletes információ, a táncanyagok elérhetősége és a jelentkezési lap megtalálható a
www.hte.ro oldalon.


RÉSZLETES PROGRAM
16.00 Legényesverseny – előválogató
18.00 Előválogató – eredményhirdetés. Az első tíz helyezett jut az esti döntőbe.
19.00 Előadás: Háromszék Táncegyüttes - Böjttől böjtig. A résztvevőknek a belépés ingyenes.
21.00 Legényesverseny – döntő az esti táncház keretében. Muzsikál a Heveder zenekar.


Szervező: Lajtha László Alapítvány
Főtámogató: a sepsiszentgyörgyi Dália Kertészet
Támogatók: Kovászna Megye Tanácsa, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala