csango_bal_2016

20 éves a Csángó Bál
Syma csarnok, 2016. január 30.



A XX. Csángó Bált új helyszínen tartjuk, az új helyszín a szervezők számára új lehetőségeket nyújt, ám az elmúlt évek báljainak hangulatát visszaidézve. Válogatást láthatunk az eddigi bálok legjobb műsoraiból, visszaidézve a felemelkedett hangulatot, emlékezve azokra is, akik már nem léphetnek a színpadra, közvetítve olyan szereplők által is, akik a szemünk előtt váltak gyermekből felnőtté az évek során. Legyen Ön is részese ennek az élménynek!
A csángó magyarok hagyományos budapesti fesztiválja egész estés - tizenkét óra hosszat tartó -, párhuzamosan futó programokból álló rendezvénysorozat. A színpadi műsort több helyszínen zajló táncház, koncertek, énektanítás és más programok követik és előzik meg.


Színpadi műsorunk Visszapillantás címmel 19.00-kor kezdődik a Syma csarnok „C” termében, azaz a Csángó Bál ideje alatt a Duna teremben. Vendégeink lesznek a hagyományokat jól ismerő idős hagyományőrzők, fiatalok és gyerekek Pusztinából, Magyarfaluból, Forrófalvából, Klézséről, Somoskáról, Trunkból, Gyimesből, Setétpatakáról, Hétfaluból.
Közreműködők: Antal Tibor, Bálint Erzse, Benke Róbert, Bolya Mátyás, Hodorog András, Kicsi Kóta Károly, Legedi László István, Nyisztor Ilona, Petrás Mária, Roman Stefan, Szokolay Dongó Balázs, Tímár Jánoska, Tímár Viktor, Dresch Mihály Quartet, Fanfara Complexa, Kőketánc Gyerektáncház, Naskalat Zenekar, Somos Együttes, Szigony Együttes, Tázló Együttes, Válaszút Táncegyüttes és a Zurgó Együttes.


A műsort követő, hajnalig tartó táncházban a nézőközönség is tevékeny részesévé válhat e kultúrának. A programnak ebben a részében a moldvai és gyimesi hagyományőrző csoportok segítségével tanulhatják meg az érdeklődők a csángó magyar táncokat.


Jegyek elővételben január 18-tól kaphatók a helyszínen hétköznap 9.00 - 17.00 közt (Ebédszünet: 13.00-13.30 között). A rendezvény napján: 10.00-00.00 között lesz nyitva a pénztár. A Symában a jegypénztár a Szoborpark felőli oldalon található.
Jegyek továbbá kaphatók a Ticket Express online rendszerében és jegypénztáraiban szintén január 18-tól.