XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
pengetos-vonos_koncert

Berta Alexandra – Pálházi Bence és bandája– PengetősTrió koncertje
Fészek Művészklub, 2016. február 19.




Egy koncert, ahol a magyar népzene pengetős és vonós hangszerei, határaikat átlépve találkoznak, és rendhagyó megszólalásban mutatkoznak be. A citera, a tambura és a koboz adják a pengetős muzsika alapját, a hagyományos hegedű-brácsa-bőgő hangszer-együttes pedig a vonós muzsika képviseletében van jelen. A fellépő zenészek mindannyian kiemelkedő tehetségű előadók, akik a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének jelenlegi, vagy végzett hallgatói.
Berta Alexandra, Junior Príma díjas előadóművész énekhangja és citerajátéka köré csoportosulva, újszerű és izgalmas társításokban, variációkban születnek meg a produkciók, amelyek az autentikus magyar népzene vokális és instrumentális dallamaira épülnek.
Pálházi Bence kiemelkedő tehetségű, fiatal prímása a népzenei mozgalomnak, aki zenekarával a színpadi és táncházi muzsikálásban egyaránt jártas.
Csasznyi Imre, a Góbé zenekar frontembere, tamburajátékával és énekhangjával járul hozzá a műsor színes kínálatához.
Csenki Zalán, a Korinda zenekar kobzosa, aki fő hangszere mellett más népi hangszereken is megmutatja hangszeres tudását.
A fiatal tehetségek, hangszerek, zenei világok és stílusrétegek találkozásának a budapesti Fészek Művészklub ad helyet 2016. február 19-én 19:00-tól.

Bővebb információ: