Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

mizli_gurli_tilangli

Rábaközi női öltözetek, kiegészítők és fejviseletek bemutatója
HH Nyitott Műhely, 2016. március 7.„Mit vegyek fel?” – a kérdés, melyet minden nő feltesz magának reggelente, s melyet feltettek maguknak anyáink, nagyanyáink és dédanyáink is, ám válaszukat és lehetőségeiket koronként más és más divatok és kulturális rendszerek határozták meg. Mit viseltek a nők a gazdag és korán polgárosult Rábaközben? Milyen íratlan szabályok mentén válogatták össze hétköznapi és ünnepi öltözetüket, s főleg hogyan öltötték magukra a mizlit, gürtlit és tinándlit, hogyan tették fel felkontyolt hajukra a keménypapír kobakot, s miként fedték be azt rojtos selyemkendővel?
Ilyen kérdésekre kaphatunk választ Putz Katalin interaktív viseletbemutatóján, mely beavat minket a női öltözékek rafinált rendszerébe. Hasznos tanácsokkal látja el a néptáncot oktató pedagógusokat, felnőtt és gyerekcsoportok vezetőit a rábaközi színpadi viselet fortélyairól.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

Helyszín: 1011 Bp., Fő utca 6.
Bővebb információ: