Magyarország az első világháborúban
Hagyományok Háza, 2016. augusztus 29., 19 óra
Formabontó történelmi előadást állítanak színpadra az első világháború emlékére Bödők Gergely történész-doktorandusz (ötletgazda, szakértő), Ifj. Csoóri Sándor (zeneszerző) és a Nemes Szilvia koreográfus vezette Imágó Tánc Társulat augusztus 29-én, hétfőn este hét órakor, a budapesti Hagyományok Házában.  

lehullottak a falevelek copy

Az Első Világháborús Centenáriumi Emlékbizottság támogatásával a Hagyományok Házában bemutatandó előadás alapkoncepciója, hogy kreatívan ötvözze a történeti ismeretterjesztést a hagyományos (nép)zenén és táncon alapuló “klasszikus” táncelőadással és a világháborús időszak „hangulatait”/élményeit közvetítő memoárokkal, levelekkel, képekkel vagy sajtócikkekkel - írja az előadás szervezőinek közleménye.

Az előadás kétszer 60 percben – egy szünettel – vezeti végig a hallgatóságot az első világháború időszakának Magyarországán. Szakítva a többnyire kronologikus elbeszélési hagyománnyal, tematikus blokkokban mutatja be a legfontosabbnak vélt aspektusokat: a monarchiát; 1914 Magyarországát; a frontélet mindennapjait; a nők megváltozott helyzetét; a háborús évek mindennapi életét; végül pedig a vereséget és az összeomlást.

Bővebb információ: