XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Szabadtéri előadással nyitja az évadot a Háromszék Táncegyüttes, szeptember 6-án, kedden este 8 órától a Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című előadást mutatják be Sepsiszentgyörgy új főterén.

hteFotó: Vargyasi Levente

A Két kezem forgatta, szívem táncoltatta című folklórelőadás a Kárpát-medencei forgós-forgatós táncok világába kalauzolja el a közönséget. A barokkos tánchömpölygés egy női sorssal von párhuzamot, ám a történetmesélés helyett inkább érzések, impressziók megragadására törekedtek az alkotók. Az előadás koreográfusai Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Busai Norbert, Busai Zsuzsanna, Kádár Ignác, Furik Rita, Richtarcsík Mihály és Ivácson László. Gyimesi, sóvidéki, györgyfalvi, vajdaszentiványi és felvidéki táncokat láthat a közönség. A produkciót felújított változatban tűzi műsorra a társulat a 2016/2017-es évadban.
Az esemény a Sepsiszentgyörgy a kultúrára épít programsorozat keretében valósul meg Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának társszervezésében. Esős időjárás esetén az előadásra szeptember 7-én, másnap 20 órától kerül sor. A belépés díjtalan.

Bővebb információ: