Folk delicatess a városban
Fonó – Kobuci Kert - Várkert Bazár
2016. május 18-22.
A jó dolgokról - mint a reggeli kávé íze, a kedvenc farmerod kényelme, a szomszéd lány mosolya, a szelíd tavasz illata, a biciklid színe, kedvenc könyved szavai, a park fái, a sarki kávéház zsongása vagy a gyermeked szuszogása - nem kell sokat beszélni. Léteznek, ismerjük a történetüket, színüket, ízüket, hangjukat, hangulatukat, nem helyettesíthetők semmivel. Reméljük, hogy sokak számára az egyik ilyen jó dolog lett a hetedik évébe lépő Budapest Folk Fest is.

Muzsikas-Foto TamasOpitzMuzsikás, fotó: Opitz Tamás

A fesztivál elérte, sőt talán túl is teljesítette mindazt, amit célul tűztek ki létrehozói az induláskor. Az esemény megkerülhetetlené vált a hazai fesztiválpiacon, hisz’ minden esztendőben a Budapest Folk Fest nyitja a rangos nyári zenei események sorát. A több napos rendezvényen az elmúlt években szinte mindenki bemutatkozott a hazai folk- és világzenei szcénából. A régiek hírét tovább öregbítette, a pályájuk elején járó fiataloknak presztízst és lökést adott.
A folk az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő műfaj, amelyből megannyi más stílus is táplálkozik újra és újra gazdagítva egymást. Idén fellép a Shantel & Bukovina Club Orchestar, a macedón Vlatko Stefanovski triója, a Muzsikás és az Amadinda ad közös koncertet, itt lesz Roby Lakatos és zenekara, valamint a 40 éves Téka is; ahogyan Berecz András, a Romengo, a Góbé, az Eszterlánc és a legjobb vonós, moldvai és cigány táncházak sem maradnak ki a programból. A hétvégén napközben bórkostolók és családi programok várják az érdeklődőket a fesztivál egyik új helyszínén, Várkert Bazár csodálatos teraszán.

AmadindaAmadinda

Merüljenek el velünk együtt ebben az ötnapos élményfolyamban!
További részletek a Budapest Folk Fest műsorfüzetében és a fono.hu  oldalon.