Népművészet Mesterei egyesített jegyzék (1953–2017)
 
tanchaz.hu
Modern mesterek - különleges látószögek című tavaszi filmklub következő vetítése A nagy múzeum című film.

momekul

Egy restaurátor éppen rájön, hogy az éppen vizsgált Rubens festményt többször átfestette alkotója; egy másik keményen küzd, hogy néhány pótelemmel helyreállítson egy antik csatahajó modellt; a látogatókat kiszolgáló csapat egyik tagja úgy érzi, a team munkája nem illeszkedik megfelelően a múzeum működésébe; a gyűjtemény egy idősebb vezetője a nyugdíjazásra készül; egy művészettörténész megtapasztalja egy aukció minden izgalmát és frusztrációját; a pénzügyi vezető szerint pedig a 3-as szám túl agresszívnek tűnik az új promóciós anyagon. Mindezektől Johannes Holzhausen dokumentumfilmje jóval több, mint egy kulturális intézmény egyszerű portréja.

2016. május 11. szerda
A nagy múzeum
rendező: Johannes Holzhausen

A filmvetítést moderált szakmai beszélgetés követi. A beszélgetés házigazdája Frazon Zsófia etnográfus, a Néprajzi Múzeum kortárs etnográfiával foglalkozó muzeológusa; vendége Toronyi Zsuzsanna levéltáros muzeológus, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója.
A vetítés 18 órakor kezdődik.
Jegyár: 1400 Ft, amellyel 17 órától megtekinthetőek a Néprajzi Múzeum aktuális kiállításai.

A programhoz illeszkedő kamaratárlat ajánlat:
Angyalok és koponyák. Ünnepi papírdíszek Mexikóból
Két kontinens egy lélekben. Torday Emil kongói gyűjtése

A filmklub helyszíne: Néprajzi Múzeum 213. terem (Kossuth Lajos tér 12.)

A vetítés Facebook oldala: A nagy múzeum:  
A film előzetese: A nagy múzeum

A Modern mesterek - különleges látószögek című tavaszi filmklub a Néprajzi Múzeum és a Magyarhangya közösségi filmforgalmazó közös szervezésében valósul meg.