XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Bethlen Téri Színház, 2017. február 28.
Dresch Mihály és Tintér Gabriella
A Párbeszéd koncertsorozat nyitó előadása

tinti dresch

Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozik a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

A Párbeszéd koncertsorozat a hazai dzsesszélet kiemelkedő alakja, Dresch Mihály (szaxofon, furulya) és az elementáris hangú énekes, Tintér Gabriella nem minden napi zenei barangolásával indul útjára.

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész, érdemes és kiváló művész. A mai magyar dzsessz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. Első kvartettjét 1984-ben alapította.

Tintér Gabriella Junior Príma Díjas népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere. Számos zenei felállásban énekelt már, így például a Jánosi Együttes, a Szigony Együttes, a Tatros Együttes és a Szeret Zenekar. Nemrég létrehozta saját csapatát Tint’íz Band néven és az első lemezével Gramofon-díjas Oláh Gipsy Beats formáció tagjaként is bizonyított.

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: