Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje
2017. március 31. – április 1-2.
Meghirdetők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete
                      Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)
                      Hagyományok Háza
 
Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai üzenete 2017-ben:
 
„A kézművesség összekovácsol!”

eu muveszet es kezmuvesseg
 
Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2017-ben is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IV. Országos Hétvégéje.
Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi kézművesség hagyományai és értékei jelenjenek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ, a Hagyományok Háza és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.
Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassuk, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói.
 
Az országos rendezvényre ez évben március 31. – április 1-2-án kerül sor. Ezen a három napon országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek ismerkedhetnek meg a népi kézművesség különböző területeivel.
 
A rendezvényhez csatlakozni lehet február 28-ig, a www.ahazak.hu , a www.nesz.hu , www.hagyomanyokhaza honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az ahazak2011@gmail.com email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.