Népművészet Mesterei egyesített jegyzék (1953–2017)
 
tanchaz.hu
Kedves külföldi magyar néptáncosok, népzenészek, Barátaink!
Az elmúlt években az Országos Táncháztalálkozó egy nagyon jelentős, lelket melengető eseménnyel, a „Minden Magyarok Tánca" című programmal bővült. A küzdőtéri Nagy Színpadon fél órás keretben mutatkoznak be a világ különböző országaiban élő, néptánccal, népzenével foglalkozó magyarok. Ebben a rövid produkcióban bebizonyítják, hogy nemzeti kultúránk értékei nem vesznek el, nem is halványodnak a távolság és az idegen kultúrák hatásai miatt. A közönség mindig nagy örömmel és hálás tapssal fogadja a produkciókat, melyeket 80-100 fő ad elő.

minden magyarok tanca

A „Minden Magyarok Tánca" természetesen 2017-ben is megrendezésre kerül. A programra ezennel szeretettel meghívlak benneteket. A bemutató a tavalyihoz hasonlóan idén is szombaton (április 22.), 13.00-13.30-ig lesz a Küzdőtéri nagy színpadon. Ez azért szerencsésebb, mert így nem kell vasárnap korán kelnetek az éjszakai mulatság után. Idén egyetlen anyagot választottunk a közös tánchoz, ez pedig Mezőség lesz. A jelentkezők maguk dönthetik el, hogy a tájegységen belül melyik falu táncait járják, mindössze néhány közös folyamatot tervezünk, melyeket a szombaton délelőtt, 11.00-kor tartandó próbán állítunk össze.
Az idei program különlegessége, hogy egy nagyobb létszámú (55 fős) táncos különítmény érkezik Dél-Amerikából, akik a Táncháztalálkozóra is eljönnek. Szeretnénk őket azzal megtisztelni, hogy a program első részét Ők adhatják elő. Erre a produkcióra Ők előre felkészülnek. Dél-Amerika lesz tehát a díszvendég. Ezt a kb. tíz perces produkciót követően lép színpadra a teljes gárda és sorra eljárjuk a Mezőség táncait (ritka magyar, sűrű magyar, páros táncok). Árendás Péter előzetes kérésemre összeállítja a kísérőzenét, amelyet előre elküldünk a jelentkezők számára, illetve letölthető lesz a Táncháztalálkozó honlapjáról is. Nagyon örülnénk, ha zenészek és énekesek is jelentkeznének!

Várjuk tehát a jelentkezéseket az alábbi e-mail címre: cimbi@iplus.hu

Jelentkezési határidő: 2017. április 15.
(szerencsésebb volna, ha korábban jelentkeznétek). Kérdéseitekre készséggel válaszolok.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tervezzük, hogy a Táncháztalálkozót követő hétfőn birkavágást, sütést-főzést tartunk Kiscsőszön, melyre szeretettel hívlak benneteket. Szállást, ételt, italt biztosítunk!

A találkozásig üdvözlettel,
Kovács Norbert Cimbi – Élő Forrás Hagyományőrző Egyesület
Berán István – Táncház Egyesület

Bővebb információ: