A Budapest Főváros Bartók Táncegyüttest fenntartó Bartók Kulturális Táncegyesület a Budapesti Művelődési Központtal karöltve 2017-ben 20. alkalommal rendezi meg a „Tedd ki a pontot!” Nemzetközi Legényesversenyt és emlékműsort, mely idén első alkalommal páros táncok megmérettetésével - a „Fordulj egyet előttem!” Nemzetközi Párostánc versennyel - egészül ki.

tedd ki a pontot

A versenyekre április 29-30-án kerül sor a Budapesti Művelődési Központban: az indulóknak a szombati nap során a selejtezők, vasárnap pedig a döntők alkalmával kell bemutatni kötelező - és választott táncaikat.

A XX. Jubileumi "Tedd ki a pontot!" Nemzetközi Legényesverseny kötelező folyamatait az inaktelki Kalló Ferenc legényes táncából állította össze a rendezőség. A versenyzőknek a szabadon választott táncuk során az inaktelki magyar legényes táncanyagokból kell szabad improvizációt bemutatniuk.

A „Fordulj egyet előttem!" - Nemzetközi Páros tánc verseny kötelező folyamatai a mérai Tötszegi Károly és Tötszegi Károlyné Kozma Anna táncából kerültek kijelölésre. A szabadon választott produkcióban mérai adatközlők (magyar) táncanyagából (lassú csárdás és szapora) kell improvizálni a versenyzőknek.

A kötelező folyamatok az alábbi linken érhetőek el:
https://www.youtube.com/watch?v=b4c8h79uP80&feature=youtu.be

Kérjük, hogy legkésőbb április 3-ig jelezzétek számunkra a szabadon választott adatközlő(k) nevét, hogy a zsűri is kellőképpen feltudjon készülni az anyagból.

Sajnos anyagi kereteink idén sem teszik lehetővé, hogy a verseny résztvevői számára szervezői költségen étkezést és szállást biztosítsunk. Kérjük, hogy szállás rendelése esetén a jelentkezési lapon feltüntetett összegeket a nevezési díjjal együtt térítsétek meg.

Nevezési lap a bartok@bartokdance.hu e-mail címen igényelhető. A nevezési lapokat és a nevezési díj befizetéséről szóló igazolást a bartok@bartokdance.hu e-mail címre, vagy a Bartók Kulturális Táncegyesület címére (1119 Budapest, Etele út 55.) várjuk, 2017. április 3-ig.

Az esemény facebook oldala: