XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
A koncertsorozat második előadása
Bethlen Téri Színház, 2017. március 28.
Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozott a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

parbeszed masodik

„2014-ben diplomáztam a Zeneakadémián, jelenleg Pécsett tanítok. 7 éve állandó közreműködője vagyok a Szalonna és bandája zenekarnak, emellett számos más neves népzenei produkcióban megfordultam már. A Párbeszéd koncertet nagyon várom és örültem a megkeresésnek, mivel mindig szeretek részese lenni formabontó kezdeményezéseknek. Kiváltképp örülök, hogy a duópartnerem Papp Endre, aki régi barátom, és akit a mai népzenész generáció legtehetségesebb brácsásának tartok.” (Péter Tamás)

„Részemről nagy várakozás előzi meg a koncertet; mivel kísérő zenészként – brácsásként vagy kontrásként – vonós bandákban játszom, ahol legalább trióban muzsikálunk. Péter Tamás zenésztársammal már volt közös duós előéletünk egy jól sikerült észtországi turné alkalmával, ezért külön öröm számomra ez a Párbeszéd-koncert sorozat.” (Papp Endre)

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: