Népművészet Mesterei egyesített jegyzék (1953–2017)
 
tanchaz.hu
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum, 2017. május 25.– augusztus 12.
A Népművészeti Egyesületek Szövetsége tárgyalkotó pályázatot hirdetett a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére, melyhez az egész ország kézművestársadalmát megszólította. A pályázaton megszülető alkotásokat 7 régióban, azt követően egy országos nagy kiállításon tárja a nagyközönség elé.

reformacio copy

A program kettős céllal valósul meg: egyrészt új alkotások készítésére buzdítják az alkotókat, ezáltal is tisztelegve a Reformáció Emlékév előtt, másrészt cél,hogy a szakrális tárgyak korunk igényének megfelelően magas színvonallal megújuljanak. Különös figyelmet kapnak a csoportos együttgondolkodásból fakadó alkotások. A Népi Iparművészeti Múzeumban bemutatott kiállításon számos kézműves mesterség képviselteti magát.
A Közép-magyarországi régió kiállítása a NESZ és az Iharos Népművészeti Egyesület közös programja.

A Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek és az Iharos Népművészeti Egyesület szeretettel meghívja Önt és kedves családját a kiállítás megnyitóünnepségére 2017. május 25-én 16 órára, a Magyar Népi Iparművészeti Múzeumba (1011 Budapest, Fő utca 6.).Köszöntőt mond: Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa

A kiállítást megnyitja: Dr. Zentai Tünde néprajzkutató, történész és Szlaukó Orsolya néprajzkutató, evangélikus lelkész

Közreműködik: a Gyermelyi Férfi Dalárda

A kiállítás megtekinthető 2017. augusztus 12-ig, hétfőtől szombatig 10–18 óra között.

Bővebb információ: