Népművészet Mesterei egyesített jegyzék (1953–2017)
 
tanchaz.hu
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, 2017. június 11. 17.00
Népdalok újratöltve – Kortárs költők versei népdalokra
Bartolf Zsuzsanna énekmondó és hegedűje, valamint Erdős Virág, Kiss Judit Ágnes, Lackfi János, Szabó T. Anna, Varró Dániel versei

bartolf zsuzsanna

„2012-ben indult el »Láthatatlan koncert - halhatatlan népzene« című koncertsorozatom. Most a negyedik sorozatban, a Népzene újratöltve címmel népdalok dallamaira kortárs költők verseit énekelem. A dalokat eredeti formájában adom elő kortárs szöveggel. Így mind a szöveg, mind a dallam új tartalmat kap.
A vers eredetileg énekelt műfaj volt, a népdal is változatokban él. Szöveg és dallam soha nem kötődött szorosan egymáshoz. Fontosnak tartom, hogy ne csak a régi falusi élet mindennapjait énekeljem meg, hanem mai élethelyzetekről is szóljak dalban. Hiszek abban, hogy ezáltal a népdalt közelebb lehet hozni azokhoz is, akik nem hallgatnak népzenét.
Műsoromban lírai, közéleti, drámai, játékos és a vidám versekig sokféle téma és hangulat megjelenik.
A »Láthatatlan koncert« lényege, hogy a műsor teljes sötétségben vagy félhomályban hangzik el. Úgy gondolom, hogy minél kevesebb vizuális ingert kap a közönség, annál jobban figyel a zenére és a versekre. Megéri eljönni, mert különleges élményben lesz része!"

Az előadás hossza: kb. 60 perc
A belépés ingyenes!

Helyszín:Bővebb információ: