Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

A Csoóri Sándor Program keretén belül elkészített, népdalkörökre és népzenei együttesekre vonatkozó regisztrációs adatlapot az érdekeltek ezen a hivatkozáson találják, amelyet 2017. augusztus 13-ig lehet kitölteni és beküldeni.

kiralyrevi furge ujjak citerazenekar

„A Magyar Kormány 2017-ben 2,5, 2018-ban 5 milliárd forinttal kívánja támogatni a népi kultúra területén közösségteremtő műfajokban működő szervezeteket. Ennek érdekében a 2017. és 2018. évi költségvetésében megteremtette a Csoóri Sándor Alapot, mely forrásul szolgál a Csoóri Sándor Program megvalósításához. A program célja a hazai magyar és nemzetiségi, illetve a határon túli magyar néptánc, népzenei együttesek és népdalkörök szakmai munkájának segítése. A programban kizárólag a legalább két éve folyamatosan és rendszeresen működő, jogi személyiségi háttérrel rendelkező nem hivatásos csoportok vehetnek részt. A 2017. évben a Program keretében történő támogatások elosztására a hazai  országos  néptánc és népzenei szövetségek, illetve a határainkon túli szakmai szervezetek bevonásával a Balog Zoltán miniszter úr által felállított szakmai Tanácsadó Testület tesz javaslatot. A kérdőív pontos kitöltése alapfeltétele a Csoóri Sándor Program támogatásának elnyeréséhez. A kérdőív kitöltése önkéntes, annak adatait a Csoóri Sándor Program lebonyolítója az adatkezelési szabályok betartásával kezeli és a program során ellenőrizheti.”