XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Benyújtási határidő: 2017. december 6., éjfél
Témák:
- Népzenei szólisták és együttesek népszerűsítésének elősegítése, portfóliójuk kialakítása, fejlesztése.
- A népzenei szólisták és együttesek hazai és Kárpát-medencei jelenlétének erősítése érdekében magas színvonalú koncert(ek) megvalósításának támogatása, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a velük együtt élő nemzetiségek népzenei világát jellemző kulturális sokszínűség hazai és Kárpát-medencei bemutatásának elősegítése.
- A népzenei szólisták és együttesek nemzetközi jelenlétének erősítése érdekében külföldi koncertmeghívások, turnék megvalósulásának támogatása, a Kárpát-medencei és moldvai magyarság, valamint a velük együtt élő nemzetiségek népzenei világát jellemző kulturális sokszínűség nemzetközi (magyar nyelvterületen kívüli) bemutatásának elősegítése.
- A népzene – különös tekintettel a táncházmozgalom zenei világa – népszerűsítését szolgáló informatív, rendszeresen jelentkező tematikus műsorok támogatása. A rádiókban és televíziókban induló, készülő vagy már futó népzenei magazin jellegű adások, népzenével foglalkozó nyomtatott és online tartalmak (pl. blogok, rovatok, színvonalas programajánlók, elemző kritikák) megjelenésének támogatása.
- Népzenei táborok támogatása.

Részletes kiírás és bővebb információ:

NKA logo