Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

Fonó, 2017. december 9.
90 éve született Zerkula János, gyimesi prímás
„Sir Georg Solti, a brilliáns magyar származású dirigens egyszer azt találta mondani: »Isten létezéséről két dolog győzött meg. Az első Mozart muzsikája. A második pedig, amikor első gyermekem először felsírt.«. Úgy gondolom, sőt hiszem, hogy a mestert egy harmadik esemény is meggyőzte volna Isten létezéséről: ha mint kiemelkedő, világhírű muzsikus alkalma lett volna megismerni Zerkula Jánost. Zerkula több volt, egyszerű emberi lénynél. Több volt mint egy zseniális népzenész. Az angyalokkal volt ő közeli rokonságban. " Bereczki Csaba, filmrendező. http://ritmuseshang.blog.hu/

zerkula kasa belaFotó: Kása Béla

9.00 – 18.00 Gyimesi tánc- és énektanítás. Tanít: Sára Ferenc és Varga Zsuzsa, kísér a Zerkula Zenekar.

20.00 Finom és Kalács – emlékezés Zerkula János gyimesi prímásra. Közreműködik Sára Ferenc és Varga Zsuzsanna, az Ordasok táncegyüttes és a Zerkula Zenekar, Tintér Gabriella, Vizeli Balázs.

Bővebb információ: