XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Fonó, 2017. december 27-31.
Hagyományosan gazdag a program a Fonóban a két ünnep között, fellép a népzene, világzene és jazz színe-java. December 27-étől kezdve minden este több zenekar szerepel a műsorban, lesznek táncházak is, a Fonó Folk Szilveszteren pedig az Újévbe mulathatják át magukat a résztvevők.

december 27., 20 óra
Fonó Szerda táncház – Muzsikál az Üsztürü és a Tokos
Két remek zenekar húzza a talpalávalót az idei utolsó Fonó Szerdán, amely ünnepi alkalom is egyben. Gyertek egy utolsó „szerdait” mulatni Velünk még idén! Bővebb információ:

uszturuÜsztürü

december 28., 20 óra
Kollár-Klemencz László: Rengeteg, Meszecsinka, Nagy Edi Project
Kollár-Klemencz klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból táplálkozó Rengeteg című lemeze az elmúlt időszak egyik legegyénibb hangú albuma. A Meszecsinka sok stílust ötvöz, de saját stílusa van: ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra. A 2014. évi Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjas dalszerző-énekesnője, Nagy Edi vallomás- és versszerű dalait izgalmas zenekari környezetbe helyezte. Bővebb információ:

rengetegfono

december 29., 20 óra
Szászcsávási banda, Besh o droM, Aurevoir
A szászcsávási cigány zenészek több nemzedékre visszamenően a környék híres muzsikusai. Repertoárjuk rendkívül széles; ennek egyik oka, hogy magyaroknak, románoknak, cigányoknak egyaránt muzsikálnak. A legendás zenekar most a Fonóban muzsikál az év végi sorozatban. A Besh o droM semmivel sem összetéveszthető hangzásvilága stílusteremtőnek bizonyult. A külföldön is népszerű zenekar fergeteges koncertet ad a Fonóban.  Az Aurevoir egy akusztikus duóból nőtte ki magát zenekarrá 2015 márciusában. A magyar és cigány népzenétől kezdve a blues-on át a beat/pop/rock-on keresztül egészen a régizenéig sok-sok stílus felfedezhető dalaikban. Bővebb információ:

Besh O dromBesh o droM
december 30., 20 óra
Jazz előszilveszter: Borbély Műhely, Kaltenecker Zsolt & Markó Ádám, Nigun, Balázs József trio
Az év utolsó előtti napja hagyományosan a jazzé. Idén is színes és izgalmas válogatást mutatunk be ezen a napon. A Borbély Műhely zenekarvezetője a remek fúvós, Borbély Mihály, aki kiváló zenésztársaival ötvözi a klasszikus jazzt a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségével és kortárs zenei elemekkel. A Kaltenecker-Markó duó különleges zenei utazásra invitálja a hallgatókat: a pszichedelikus rock-tól a trip-hop-on át a techno-ig számos elektronikus zenei stílus kerül megidézésre, természetesen teljesen élőben! A Nigunra a legkifejezőbb a Klez-jazz jelző, hisz európai jazz zenekarként egyedülállóan, a Közép-kelet európai zsidó zenét tartják zenéjük forrásának. A Nigunt a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz egysége, a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa jellemzi.  Balázs József a középgeneráció egyik legtehetségesebb billentyűse, aki legutóbb East Gipsy formációjával aratott hangos sikert a tengerentúlon, ezúttal saját triójával érkezik a Fonóba.
Az előszilveszteren már a szilveszteri ünnepi ételek rendelhetők, asztalfoglalás: 19.00-től.
Bővebb információ:

nigun original 95009Nigun
december 31., 20 órától
Fonó Folk Szilveszter – Muzsikál: Magyarpalatkai Banda  Kalász Mátéval, az  Erdőfű Bede Péterrel és Zimber Ferenccel
23 órától Góbé koncert
Ereszd el az évet és magadat a Fonóban! A Góbé itt adja az óév utolsó és az új esztendő első koncertjét! Az ország legjobb folkszilvesztere, óriási táncháza bele az Újévbe. Mulass velünk idén is a legjobb táncházi bandákkal! Menüajánlatok a Fonó honlapján. Belépőjegyeddel vendégünk vagy egy üdvözlő pálinkára és egy éjféli pohár pezsgőre! Asztalfoglalás: 19.00-től
Bővebb információ: 

gobe ujGóbé