XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Kiskunhalas – Közösségek Háza, 2018. március 3.
Idén március 3-án szombaton a Juhász zenekar népzenei koncertjével indul a Halasi Média és Kultúra Kft. által szervezett Folk est évad. A 2018-as rendezvénysorozat összeállításánál figyelembe vettük vendégeink igényeit, illetve szem előtt tartottuk a hiteles és autentikus magyar népzenei értékközvetítést. A Juhász zenekart, a Zagyva bandát, az Erdőfű zenekart és év végén, a kamasz gyerekekből álló Sarjú Bandát láthatja majd a közönség Kiskunhalason.
​​
X Folk est plakat

A X. jubileumi Folk estek a házigazdája a szabadkai Juhász zenekar lesz, akik 2016. februárjában már felléptek a Közösségek Házában, hatalmas sikerrel. Ez alkalommal is különleges koncertanyaggal készülnek a rendezvényre, melyet állandó táncosaink színpadi közreműködése is színesít. Bichoff Ádám és Dóka Zsuzsa, illetve a Kiskun Táncegyüttes vezetője Mándity László, Tóth Gvendolin és Sallai Laura is nagyon szép táncokkal készül az estére. A daltanítás most sem marad el, ez alkalommal a Vajdasági zenekar egy szép, horgosi nótát énekel majd együtt a közönséggel. A koncert közben az Örökkék/Everblue hazai ruházati márka kollekciójának egy része is bemutatkozik, 12 lelkes, amatőr modell segítségével.
Különlegessége a ruháknak, hogy az akár hétköznapokban is hordható pólókat, sapkákat, kapucnis felsőket egyedi kékfestő motívumok díszítik, melyek a bácsalmási kékfestő műhelyből származnak. A ma is látogatható, s nemrégiben felújított műhelyt a Felvidékről a Bácskába települt, majd Bácsalmásra költözött Skorutyák család alapította még 1879-ben.

Az esemény facebook oldala: