Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

Szimpla Kert, 2018. május 8.
A babel Sound Fesztivál több mint egy fesztivál. Résztvevői egész évben ebben élnek, és a Bábel Sound Keddek pedig a ráhangolódás, első találkozás, és aztán július 16-22 között már csak sodródnunk kell az árral a világzene magyar tengerén.

Ábrahám Judit & Gipsy Fusion Band:
Balkáni ritmusok, cigány- és indiai tánc fúzió

abraham judit gipsy fusion

Az est sajátos összefonódása autentikus cigány zenei stílusoknak, improvizatív jellegű balkáni dallamoknak, melynek hangulatait felerősíti az indiai táncelemeken alapuló szabad tánc. A magyarországi cigány táncdalamokkal remek harmóniában fúzionál a radzsasztáni táncmotívumok lépései. Ábrahám Judit sajátos előadástechnikáját indiai törzsek között, valamint indiai klasszikus táncmesterektől tanulta. A lendületes tánchoz illő virtuóz zenét Gáspár Kálmán egyedi előadásában hallhatjuk, akit alkalmi zenekara énekkel, valamint hegedűn, gitáron, harmónikán, és ritmus hangszereken kísér.

Gáspár Kálmán: cimbalom

Varga Guszti "Csompi": ének, hegedű, gitár

Johannes Olsson: harmónika

Kovács Krisztián: udu, kanna, darbuka

Ábrahám Judit: tánc

Az esemény facebook oldala: