Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

Szentendre – Skanzen, 2018. május 20-21.
2018. május 20-21-én újra megrendezésre kerül a Pünkösdi Örökség Ünnep, a szellemi kulturális örökség közösségeinek találkozója. A Pünkösd két napján zajló rendezvényen bemutatkozik 30 közösség 300 hagyományőrző tagja és összesen 300 gyerektáncos is a vendégünk lesz. A rendezvényen bepillantanthatunk a közösségek színes hagyományaiba.

punkosd skanzen 2018

Az izgalmas programok során a közösségek kavalkádjában a látogatók hagyományos ételeket kóstolhatnak, mesterségek titkait ismerhetik meg, beállhatnak például a sárközi és a nagyecsedi táncosok közé, élvezhetik a dudások muzsikáját, gyönyörködhetnek a viseletekben. Különleges tradíciókat ismerhetnek meg az egri fertálymesterektől, a selmeci diákhagyományokat őrző egyetemistáktól, a molnárkalácsot sütő borsodnádasdi közösségtől. A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum erre a két napra megtelik élő hagyományokkal, kézműveskedéssel, zeneszóval, pünkösdölő gyerekekkel, a látogatók önfeledt jókedvével. Idén a Visegrádi Négyek országaiból dudások érkeznek, közös örökségünk ápolására és megismerésére adva lehetőséget. Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk!

A rendezvény az UNESCO védnöksége alatt áll, és része az Kulturális Örökség Európai Éve 2018 programsorozatnak.

Bővebb információ: