Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes (Nagyida) és a Borievka Néptáncegyüttes (Kassa) közös előadása
Várkert Bazár, 2018. június 10.
Az Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes és a Borievka Néptáncegyüttes Egység című műsorával a szlovák-magyar-lengyel összetartás fontosságára hívja fel a figyelmet. Ahhoz, hogy sikereket érjünk el, ismernünk kell nem csak a saját, de a környezetünkben élők kultúráját és őseik históriáit is. A történelemnek köszönhetően a Kárpát-medencében rá vagyunk arra kényszerülve, hogy így éljünk – és ez jó. A két együttes olyan előadást állított össze, amely az összetartás határtalan erősségét és az egységben való gondolkodást tárja a nézőközönség elé.

egyseg ilosvaiFotó: Zagx Productions

Zenekar: Szikes Zenekar, Rado Kertis és zenekara
Koreográfus: Kupec Mihály, Kupec Andrea, Ján Vajda

Az előadás után tánctanítás.

Az előadás a Nemzeti Táncszínház és a Magyar Turisztikai Ügynökség együttműködése keretében, a Visegrádi Csoport 2017-2018. évi magyar elnökségének tiszteletére valósul meg.

Az előadásról bővebb információ: