Budakalász – Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár, 2019. március 7.
Sebestyén Márta (Unesco Artist for Peace) a népzene, Andrejszki Judit a régizene emblematikus alakjának közös koncertje.
Az Örömzene koncertsorozatunk márciusi vendégei Sebestyén Márta (ének, furulya, dob) és Andrejszki Judit (ének, csembaló, dob).

szellyeltund budakalasz

Andrejszki Judit a magyar régizenei élet aktív résztvevőjeként különös hangsúlyt fektet a régi korok zenéjének és hangzásvilágának bemutatására, mesterkurzusokon történő elsajátítására. Rajongói által angyali jelzőt viselő hangjával és egyedi, őserőből táplálkozó előadásmódjával 1987 óta számos országban és helyszínen kápráztatja el közönségét.

Sebestyén Márta, a világhírű művésznő minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet, valamint számtalan nemzetközi rangos elismerés tulajdonosa; többek között az Unesco Artist for Peace egyetlen magyarországi nagykövete is. Közös koncertjeikről a következőket mondta:
„Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő – mégis sok a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival, – sajnos többnyire »túlszépelgik«, túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról... Mi próbáljuk »emberközelbe« hozni a mai közönséghez, 2019-ben is élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban."

Belépőjegy: 2000 Ft

Helyszín:



Az esemény facebook oldala: