Hagyományok Háza, 2019. március 2.
A Néptáncosok Bálja egyidős a Martin György Néptáncszövetség által rendezett Néptáncantológiával. A Bál létrehozásának eredeti célja az volt (és az ma is), hogy évente egy alkalommal az ország különböző pontjairól az „Antológiára” a fővárosba sereglő sok száz néptáncosnak és népzenésznek lehetőséget teremtsen a találkozásra, egymás megismerésére, a közös táncra, muzsikálásra, a kötetlen együttlétre. A Bál természetesen nyitott, az Antológia résztvevői mellett szeretettel várunk minden néptáncot, népzenét kedvelőt és érdeklődőt, hogy a néphagyomány jegyében tánccal, muzsikával együtt töltsünk egy jó hangulatú, emlékezetes estét.

neptancosok balja 2019 masolat

A Néptáncosok Bálja nagyszerű alkalom a Kalotaszeg táncait és nótakincsét bemutató táncházak lezárására is, ezért színháztermünk bálteremmé változik, így adva teret a tánctanításnak és a táncháznak, az Átrium közösségi térként fogadja mindazokat, akik a folkkocsmát részesítik előnyben.

Részletes program:
19.00-21.00 magyarvistai táncokat tanít Kiss Balázs és Farkas Fanni, a Magyar Állami Népi Együttes táncosai
20.00-20.30 éneket tanít Enyedi Ágnes
21.00 táncház
Muzsikálnak Mihó Attila és barátai, a Zurgó együttes és a kalotaszegi hagyományőrző muzsikusok, Czilika Gyula, Árus Béla, Tóni Rudi, László Csongor, Orbán László

Hagyományőrző táncos vendégeink: Muszka György és Muszka Ilona

Bővebb információ: