Fonó, 2019. április 22.
Már szinte hagyomány, hogy a Fonóban a Húsvéthétfő sem múlik el tánc nélkül.
Az ünnepet követően a néphagyományban is szokásos húsvéti bálok mintájára táncházzal várjuk az érdeklődőket!
Muzsikál az Erdőfű és a Csángálló.

Erdőfű zenekar
Az Erdőfű egy olyan baráti társaság, ami a mai magyar népzenei, világzenei színtér meghatározó alakjainak és zenekarainak (Buda Folk, Góbé, stb.) olvasztótégelye. Nevüket a Juhait elvesztő és azokat az “erdőfűben” kereső pásztor zenés-táncos-elbeszélő történetéből kölcsönözték. A zenekar a Kárpát-medencei falvakban élő magyarság és a velük szorosan együtt élő szomszédos népek vonós zenei hagyományát hivatott elsajátítani. A formáció feladatának tekinti ezen gazdag és színes zenei kultúra átmentését a földművelő-gazdálkodó társadalmi berendezkedés felbomlása után is a modern városi környezetbe.
Tagok:Maruzsenszki Andor – hegedű, Kiss-Balbinát Ádám – hegedű, Éri Márton – kontra, brácsa, Éri Katalin – nagybőgő

locsolobal erdofuErdőfű
Csángálló
A zenekar 2009-ben indult útjára, Sára Csobán és Bősze Tamás Jean-Pierre vezetésével. Ebben a formában 2013 óta szerepelnek, azóta állandó szereplőivé váltak a Kárpát-medence népzenei és világzenei életnek, rendszeres fellépői táncházaknak, kluboknak, nyári fesztiváloknak, színházi és táncszínházi műsoroknak, emellett többször koncerteztek már külföldön is. Az együttes gyakran indul zenei gyűjtőútra, legtöbbször a Gyimes-völgye és Moldva felé véve az irányt, hogy muzsikájukhoz eredeti környezetből merítsenek inspirációt.
2015 óta állandó szereplői a Music de l’Europe vándorfesztiválnak is, melyben különböző tradicionális műfajokat képviselő zenekarok lépnek fel. Olyan elismert alkotókkal dolgoztak már együtt, mint Kerényi Róbert, Tcha Limberger, a Fitos Dezső társulat vagy Lajkó Félix. Utóbbival közösen nyitották meg a 2016-os O.Z.O.R.A. Fesztivált, ahol több mint 20 000 ember előtt muzsikáltak. Első lemezük szintén ebben az évben jelent meg a Fonó Records gondozásában, Fel az úton... címmel. Az album felkerült a Lángoló Gitárok 2017-es világzenei top 10-es listájára. Legújabb nagylemezük a Naplopók, melyről Eleven taktus című számuk felkerült a Halmos Béla Program 2018-as Womex világzenei válogatásalbumára.
Tagok: Sára Csobán – szaxofon, kaval, Bagi Bálint – tárogató, furulyák, Gárgyán Zoltán Tamás – klarinét, doromb, Johannes Olsson – harmonika , Bősze Tamás Jean-Pierre – ének, ütősök

locsolobal csangalloCsángálló

Bővebb információ: