XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Bethlen Téri Színház, 2019. május 6.
– szájharmonika és brácsa, avagy a rock ‘n’ roll és a blues találkozása a magyar népzenével –

Majdnem pontosan egy évvel az első Párbeszéd-koncertjük után Ferenczi György és Csoóri Sándor Sündi ismét zenei párbeszédbe kezd a Bethlen Téri Színház színpadán.

Ferenczi Sundi

„A zenélés során átélt élmények meghatározóak számomra. Legfőképp a kíséreti szerepben mozgok otthonosan. Szék “városában” ezt a szerepet segítségnek hívták. Alapvetően tehát ez a mozgatórugó. Népzenész vagyok, de amit játszom, azt magyar világi népzenének hívom. Különleges koncert lesz ez Gyurival. Már a próbák is jók lesznek.” (Csoóri Sándor Sündi)

„Körülbelül egyszerre kezdtem bluest játszani, és táncházba járni. Táncolni és autentikus népzenét játszani nem tudok, de úgy összeolvadt a két kultúra bennem, hogy tudok bluest játszani magyarul…
Nagyon várom a koncertet, mert öt éve magyar építésű mesterhangszeren muzsikálok, és ezen már muzsikálhatok népi dallamokat.
Csoóri Sanyi az egyik nagy kedvenc brácsásom; ő nyerte az általam sosem megalapított “éjszakai vándorbrácsa” díjat. És egyébként is, sok átbeszélgetett éjszaka van mögöttünk.” (Ferenczi György)

Bővebb információ: