XLIII. TÁNCHÁZTALÁLKOZÓ • 2024. április 5–7.
tanchaz.hu
 
Hagyományok Háza, kéthetente csütörtökönként 19:00 órától
Első vetítés: 2019. szeptember 19.
Kiemelkedő és mértékadó népzenész és néptáncos adatközlőkről, valamint folklórgyűjtőkről és néprajzi eseményekről készült filmek.
A filmben szereplő felvételek, melyek még táncos és néprajzos szakmai körökben sem igazán közismertek, mára már felbecsülhetetlen értékű dokumentumoknak számítanak a harmincas évek népéletéről.
Bevezető előadás: Sztanó Hédi filmrendező

filmklub hh

2019-ben útjára indítottuk a Hagyományok Háza Martin György Médiatárában azt a néprajzi dokumentumfilm-sorozatot, melynek keretében dr. Martin György néptánc- és népzenekutató életműve mellett kiemelkedő és mértékadó népzenész és néptáncos adatközlőkről, valamint folklórgyűjtőkről és néprajzi eseményekről készült filmeket mutatunk be. A sorozatot különösen ajánljuk a népzenével és néptánccal foglalkozó fiatalok, középiskolai és egyetemi hallgatók figyelmébe, de bármilyen korosztály érdeklődőit szívesen látjuk! A filmklub házigazdája: Sztanó Hédi etnográfus, filmrendező.

A kéthetente csütörtökönként 19:00 órakor kezdődő, egyórás vetítésekre meghívjuk a filmhez kötődő alkotókat, szakértőket, egyúttal bemutatjuk a Martin György Médiatárban található, a témához kapcsolódó szakirodalmat, kiadványokat.

A belépés díjtalan!

Bővebb információ: