Tisztelt Látogatóink!
A 2020. március 11-én meghozott kormánydöntés szerint a rendezvényekkel szemben általános korlátozások és tiltások léptek életbe.
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a portálunkon közzétett rendszeres táncházak, folkklubok, népművészeti táborok és alkalmi események a veszélyhelyzet idején nagy valószínűséggel elmaradnak!

Fonó, 2019. október 26.
Az észtek körében nagy népszerűségnek örvend a népzene és a néptánc. Észtországban évtizedek óta aktív a magyarhoz hasonló (és azt példaképnek tekintő) táncházmozgalom. Az idén 150 éves Dalos-és Táncünnepen 713 együttes 11500 táncosa vett részt.

eszt tanchaz

Az észt táncházat Triinu Viilukas, a Bécsi Egyetem észt lektora, az ausztriai észt Pillerkoor vegyeskar egyik karvezetője, a Wööt együttes tagja és a mandolinon, hegedűn, zongorán és gitáron játszó Imar Koutchoukali vezetik. Mindketten rendszeresen közreműködnek észt táncházak rendezvényein is. Most többek között a Labajalg, Krakovjakk, Karoobuška, Kalamies, Vengerka, Oige ja vasemba, Aleksandra valss, Kolme paari, Nõianeitsi, Serjoža, Reilender lépéseivel ismertetik meg a táncoslábú- és kedvű közönséget.

A rendezvény ingyenes.

Bővebb információ:

Az esemény facebook oldala: