Szentendre – Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, 2019. december 21.
A Vujicsics Együttes idén 45 éves, a hozzájuk rokoni szálakkal kötődő Söndörgő a 25. évfordulójára készül, a legfiatalabbak a ViGaD zenekar pedig 5 esztendős. E ritka együttállás adja a szentendrei koncert egyediségét.

aparol fiura

A három zenekarnak nemcsak repertoárja rokon, de tagjaikat is testvéri, apai és fiúi, nagybátyi-unokaöccsi, unokatestvéri szálak kötik össze.

A Vujicsics Együttes autentikus előadásmódjával, tradicionális hangszereivel minden fellépésén lenyűgözi a közönséget. A Söndörgő a szüleikhez méltó színvonalat képviselve aratja sikereit itthon és külföldön. Zenéjükben elementáris erővel törnek föl a balkáni zenei világ elemei. A ViGaD zenekar tagjai is ígéretesen bánnak a hangszereikkel, lendületes zenéjükkel bizonyítva a családi hagyományátadás eredméességét.
A "háromgenerációs" koncerten külön-külön és együtt is megszólaltatják majd a Vujicsics Tihamér és Bartók Béla által gyűjtött délszláv dallamokat.

Belépő: 2500 Ft

Helyszín:



Jegyek előzetesen online a szentendre.jegy.hu oldalon, személyesen a Tourinform Irodában válthatók. (Szentendre, Dumtsa Jenő u. 22.)

Az esemény facebook oldala:

Bővebb információ: